Five 9 Sports Management

AMANDA BLIXT

FRÅN SÖDRA SANDBY, SVERIGE

Född: 1996-04-15

       Klubb: Södra Sandby IF

  Position: Forward   

  • Instagram - Black Circle

Amanda är inne på sitt fjärde år i USA och har många både framgångsrika och målrika säsonger bakom sig. Förra året lyckades hon med bedriften att göra hela 14 mål på 12 matcher, som säkerligen hade varit ännu fler om hon fått hålla sig skadefri. 

Apropå skador, så missar Amanda tyvärr denna säsong på grund av en korsbandsskada. Som ni ser på bilden så är det rehab och träningsskor som gäller ett tag framöver, innan fotbollsskorna åker på igen. 

Lyckligtvis så finns det något som heter "redshirt". Redshirt betyder att man kan få igen en missad säsong ifall man är skadad. Det betyder också att trots att Amanda nu snart har varit i USA i fyra år, så kommer hon att få ett femte år, som hon kan utnyttja till att inte bara göra sin Bachelor´s Degree utan även Master´s Degree. 

Därför valde Amanda att anställa Five 9, för att utforska sina möjligheter till att även få en högre utbildning betald genom fotbollen. 

Håll utkik för uppdateringar om var Amanda spelar nästa år! 

Update 2019: Amanda har efter en lång rehab valt att lägga skorna på hyllan ett tag och kommit in på en masterutbildning i Lund, Sverige. Programmet tog bara in 7 procent av de sökande, men såklart var Amanda en av dem! Hon klättrar alltså ytterligare på den akademiska stegen och vi är övertygade om att oavsett om det blir mer fotboll framöver eller någon helt annan karriär så kommer det gå hur bra som helst för den här tjejen!

Amanda är klar för LUNDS UNIVERSITET!

Ny hemstad: Lund, SVERIGE

Start: september 2019

Fotboll på college i usa

College fotboll

Fotbollsstipendium

scholarship usa

stipendium i usa

  • Twitter Social Icon
  • YouTube
  • Instagram

+46 72 726 79 99

© 2021 by Five9-sports

Stockholm, Sverige