Five 9 Sports Management

OLIVIA

 

SANDAHL

Född: 1999

Klubb: Skövde KIK

  Position: mittfält

  • Instagram - Black Circle

från skövde till miami

Skövde KIK´s tradition av att värva över amerikanskor är enligt Olivia det som väckte hennes intresse för college från början. I flera år i rad har Olivias familj, med mamma Eva, pappa Anders och lillasyster Alva haft en av Olivias amerikanska lagkamrater boende hemma hos sig. College har varit något som kommit på tal, och alltid i positiv bemärkelse. Olivia säger så här:

"Vi har haft ganska många amerikanskor i laget de senaste säsongerna och jag har hört väldigt mycket bra från dem om college. Jag tror framförallt att det har gjort att det kändes lite mer inom räckhåll. Om de spelar här i mitt lag, på samma nivå som mig - varför skulle då inte jag kunna åka över och göra samma sak?"

Tack vare en annan före detta lagkamrat kom Olivia i kontakt med oss och började på allvar med sin college-ansökan i augusti 2017. Efter att ha pratat med några olika skolor var det till slut Florida International University (FIU) som fick den svenska innermittfältarens underskrift. FIU spelar i den högsta divisionen, NCAA Division 1. 

Något som spelade in när Olivia valde skola är även staden där FIU har sin hemmaplan. En kuststad som med sitt tropiska sommar-året-om-klimat är en av landets mest kända. 

"När jag fick samtalet om att en division 1-skola i Miami ville ha mig så blev jag hur glad som helst. Det kändes alldeles för bra för att tacka nej till. Miami är ju en av världens kanske häftigaste städer, som har en mix av både strand, storstad och bra väder hela året."

Olivia har tampats med några knäskador (som bland annat tvingat henne att tacka nej till landskamper) men är i skrivande stund tillbaka i match-form och laddar hemma i Skövde för sin första amerikanska soccer season

Hur går tankarna inför att åka över och spela? 

"Det ska såklart bli väldigt spännande och roligt att komma över till Miami och köra igång med försäsongen och träffa nya laget. Jag har kommit tillbaka bra från skadan som jag hade tidigt på vårsäsongen och är väldigt redo för en ny utmaning. Det börjar pirra lite i magen av nervositet, men jag längtar väldigt mycket till att vara där!" 

Tusen tack till Olivia för det goda samarbetet under året. Vi ser väldigt mycket fram emot att följa din karriär på FIU och kommer garanterat boka in ett besök under hösten. 

Om du som läser det här också vill följa Olivias äventyr så kommer vi att uppdatera denna sida under årets gång.

Olivia

i MIAMI

Säsong 1: 2018

Olivia hade en stark första säsong personligen med mycket speltid och kom tillbaka bra från sin tidigare knäskada som hon dragits med hemma i Sverige. Trots att laget inte gjorde lika bra ifrån sig som vi hade hoppats så var det aldrig någon tvekan om att hon ville stanna kvar på FIU då hon trivdes väldigt bra. Därför skrev hon på för ännu ett år efter att första säsongen avslutats.

Olivia

i MIAMI

Olivia

i MIAMI

Säsong 2: 2019

Fotboll på college i usa

College fotboll

Fotbollsstipendium

scholarship usa

stipendium i usa

  • Twitter Social Icon
  • YouTube
  • Instagram

+46 72 726 79 99

© 2021 by Five9-sports

Stockholm, Sverige