Five 9 Sports Management

Att skada sig innan college

Det kanske ser ut som att det går skitbra för alla hela tiden om man kollar på våra sociala medier, där vi ofta delar spelarnas framgångar. Och sanningen är att många gjort väldigt bra ifrån sig, vunnit, fått utmärkelser osv. Men såklart händer det dåliga saker också.


När jag åkte ner till Alingsås i början av sommaren 2019 var tanken att se Matilda Larsson och Alice Uddberg spela mot varandra, då Alingsås mötte Qviding.

Istället satt Matilda med mig på läktaren, eftersom hon skadat knät på träningen innan. Det var inte bekräftat ännu, men hon var själv i princip säker på att korsbandet var av. Jag imponerades stort av hennes positiva inställning - hon visade inte minsta tecken på uppgivenhet utan var samma glada Matilda som vanligt. Visste redan då att hennes rehab skulle gå super!


Några dagar senare visade det sig att hon haft rätt. Korsbandsoperation var såklart det sista hon ville göra med några veckor kvar till sitt nya äventyr i USA.

Det blir inte alltid som man tänkt sig, men det kan bli bra ändå! Matilda bestämde sig för att åka trots skadan och behöll det stipendium som hon redan skrivit på.

Och även om rehab inte är det man drömmer om så gick en annan dröm i uppfyllelse - Matilda började på college i Florida.Lynn University, Boca RatonNu, mer än ett halvår senare, är hon inne på sin andra termin på Lynn University, där hon haft palmer, sol och nya vänner som hjälpt henne tillbaka från skadan. Kanske lite lättare än vad det hade varit hemma en Alingsås-vinter?Bild: systrarna Larsson i Alingsås FC hemmaställ


Igår fyllde Matilda 21 år och firade med bland annat sin syster, Lovisa, som går på en annan skola cirka 30 minuter bort. Vi hälsar ett stooort grattis och ser fram emot att träffa er båda i Sunshine State om lite mer än en månad!30 views0 comments

Recent Posts

See All

Fotboll på college i usa

College fotboll

Fotbollsstipendium

scholarship usa

stipendium i usa

  • Twitter Social Icon
  • YouTube
  • Instagram

+46 72 726 79 99

© 2021 by Five9-sports

Stockholm, Sverige