Five 9 Sports Management

SILKE

BONNÉN

FRÅN KÖPENHAMN, DANMARK

  • Instagram - Black Circle

SILKE HOLME BONNÉN har redan tagit sig upp på den högsta nivån i Danmark ( 3F Ligaen, Danmarks motsvarighet till Damallsvenskan) och letar nu efter nya utmaningar i USA.

Hon spelar i Köpenhamnsklubben BSF och har de senaste två säsongerna haft en klar startplats i backlinjen, vilket är väldigt imponerande som 19-åring.

Laget ligger för närvarande 4:a i tabellen bakom storlag som Fortuna Hjorring och Brondby. 

Silke hade, strax efter att hon anställde oss, intresse från ett av de mest legendariska collegelagen som för närvarande ligger rankade 2:a i hela USA. De har tidigare haft spelare som bland annat Tobin Heath, Ashlyn Harris och Crystal Dunn. 

Tyvärr fick de, precis efter att de utryckt intresse för Silke, tillbaka en spelare som de trodde du hade tappat och är därmed helt klara med sin rekrytering inför 2019. 

Det ger dig som läser detta två väldigt bra indikationer om college:

1) om du kollar på Silkes video så ger det dig en bra uppfattning om ungefär vilken nivå som krävs för att de absoluta topplagen ska vara intresserade. OBS: såklart kan du spela college och även få bra stipendium även om din nivå är något under!

2) i skrivande stund är vi inne i oktober 2018. Silke kommer att åka över till hösten 2019. Trots att hon är ute nästan ett år i förväg har hon mist chansen om en av toppskolorna som förmodligen hade signat henne om de vetat om henne tidigare. Det ger dig en bild av tidslinjen för hur collegelag värvar. Vi vet att det som svensk spelare annars kan vara väldigt svårt att ha en uppfattning om hur rekryteringen i USA går till och när man borde börja. 

Vi är dock inte oroliga för att Silke kommer komma till ett bra lag - hon är i kontakt med flera andra starka lag och vi ser fram emot att se vilket hon slutligen bestämmer sig för. Vi även väldigt glada och stolta över att få representera en så duktig spelare, som dessutom är vår första utländska fotbollsspelare. Stay tuned för att se vilket lag Silke väljer att signa för! 

Silke är klar för KANSAS STATE UNIVERSITY!

Ny hemstad: Manhattan, KANSAS

Start: augusti 2019

Signad! Efter att Kansas State bjudit över Silke på en official visit valde hon att tacka ja till att börja där i höst. Kansas State är ett relativt nystartat program som satsar mot eliten och spelar i the Big 12 Conference i NCAA D1, som är en av "Power 5" ligorna. Hon kommer alltså ställas mot några av de absolut bästa forwardsen i USA och det ska bli riktigt roligt att se henne där borta! 

Född: 1999-09-08

                           Klubb: BSF (Ballerup-Skovlunde Fodbold

Position: Mittback

Silke i Kansas

Säsong 1: 2019

Silke tog (inte helt oväntat) direkt en av mittbacksplatserna och har startat varenda match för Kansas State. De har någonting väldigt spännande på gång och har ett grymt social media-team som dokumenterar vad som händer kring laget. Scrolla ner för att se ett par av deras videos!

Silke i Kansas

Säsong 1: 2019

Tyvärr har laget inlett conference med riktigt sura uddamålsförluster, där två stycken har kommit på övertid. Vi håller tummarna för att de vänder trenden snarast. Silke har stått för väldigt bra insatser och har även bidragit med 1 assist hittills på fyra matcher.

Fotboll på college i usa

College fotboll

Fotbollsstipendium

scholarship usa

stipendium i usa

  • Twitter Social Icon
  • YouTube
  • Instagram

+46 72 726 79 99

© 2021 by Five9-sports

Stockholm, Sverige